Aan het woord: Pelt schakelt een versnelling hoger tegen overlast
Verplaatsbare camera's in eigen beheer

De gemeente Pelt zet voortaan ook de verplaatsbare camera’s van s-Lim in om overlast tegen te gaan.  
Ze zullen worden ingezet op plaatsen die bekend staan voor sluikstorten en andere vormen van overlast. Ze zullen dus regelmatig van locatie veranderen. 

  

Flexibel schakelen 

Burgemeester Dennis Fransen: “De verplaatsbare camera’s zijn een waardevol extra middel om met technologie en data ons beleid mee vorm te geven.  Wanneer we meldingen krijgen of observeren dat er andere hotspots in de gemeente opduiken, kunnen we ook snel schakelen. Omdat de camera’s van ons zijn kan onze eigen technische dienst ze immers eenvoudigweg verplaatsen.  Die flexibiliteit verhoogt ook de doeltreffendheid van elke actie, wat uiteindelijk het welzijn van de Peltenaar ten goede komt.”  

Zowel de gemachtigd GAS-ambtenaar als de politiediensten beschikken over de beelden en kunnen er gericht mee aan de slag. Als er via de camera’s vaststellingen worden gedaan, dan kunnen de overtreders worden geïdentificeerd en kan er een (GAS-)boete volgen.  

  

Correcte afhandeling achter de schermen 

Voor de verantwoordelijken van de dienst ICT alsook informatieveiligheid betekent de samenwerking met s-Lim meer dan alleen een administratieve vereenvoudiging van de aankoopprocedure.

“s-Lim zorgt immers ook voor de volledige ‘onzichtbare’ technologische back-office. De camera’s staan bijvoorbeeld via een sterk beveiligde draadloze verbinding in contact met centrale video- en dataservers, afgescheiden via verschillende firewalls. We kunnen daar als gemeente gebruik van maken en gerust zijn dat de geldende security-regels steeds zeer strikt worden toegepast. De beelden blijven op die manier immers ook eigendom van ons lokaal bestuur.

Verder zorgt s-Lim voor de nodige licenties en software, zodat de aangestelde operatoren enkel nog maar op de toepassing moeten inloggen om de beelden te bekijken of de operationele status van elke camera te checken. Dat is een gemak voor ons.” 

s-Lim volgt ook het jaarlijkse onderhoud van elke camera op bij de leverancier.  

Voor het gebruik van de camerabeelden gelden strenge regels. De aanwezigheid van de camera’s is steeds op het terrein aangegeven. De beelden worden maximum een maand bewaard, volgens de camerawetgeving én ze worden enkel door de daartoe gemachtigde personen geraadpleegd om problemen vast te stellen. 

 

Meer weten?

Contacteer productmanager Jonny Geusens voor al uw vragen over verplaatsbare en andere camera's via jonny.geusens@s-lim.be

Bouwplan voor de slimme regio Limburg

slim parkeren dankzij camera's

glasbreukdetectie dankzij slimme camera