Uw GEO-data oplossing voor efficiëntiewinsten en kwaliteitsvolle dienstverlening
MyCSN GEO beschikbaar voor alle Limburgse lokale besturen in 2025

september 2024- Samen met partner MyCSN en met de steun van Nuhma ontwikkelden we een geospatiale datahub met unieke datalagen voor de regio Limburg. Dit leidt tot een digitale tweeling, met waardevolle info en oplossingen voor elk lokaal bestuur op verschillende domeinen. Vanaf 2025 beschikbaar voor slechts 1 euro per inwoner.

Samen met partner MyCSN en met de steun van Nuhma ontwikkelden we een geospatiale datahub met unieke datalagen voor de regio Limburg. Dit leidt tot een digitale tweeling, met waardevolle info en oplossingen voor elk lokaal bestuur op verschillende domeinen: klimaat, milieu, duurzaamheid, GIS, beheer en onderhoud openbare ruimte, vergunningen, handhaving, ...  

Als een dagelijks te gebruiken innovatief Zwitsers zakmes maakt MyCSN GEO uw processen zo efficiënter en effectiever. Bovendien is datagedreven beleidsplanning zo binnen handbereik en wordt rapportering sterk vereenvoudigd.  

Bovendien zit uw lokaal bestuur zelf mee aan het stuur van de doorontwikkelingen van MyCSN GEO: de periodieke Adviesgroep vanuit de gemeenten geeft richting en bepaalt mee de prioriteiten.

Samen zoeken we dus bijkomende oplossingen, op maat van de behoeften die er spelen in uw gemeente en de regio

Significante besparingen en (efficiëntie)winsten 

Het lokaal bestuur kon in de huidige testfase kosteloos gebruik maken van de viewer met deze beelden én de beschikbare datasets. Deze proefperiode wordt verlengd tot 30/4/2025, om de gemeenten de ruimte te geven om een gefundeerde beslissing te nemen. 

Dankzij de steun van Nuhma, het Limburgs klimaatbedrijf van de lokale besturen, kan dit product straks ‘full package’ aan een jaarlijkse kostprijs van slechts 1 euro per inwoner worden aangeboden via s-Lim DV.  Dit kan via het beschikbare budget verrekeningsrechten bij s-Lim worden gefinancierd. Instappen kan tot eind maart 2025.  

De berekeningen tonen aan dat de besparingen en efficiëntiewinsten voor elk lokaal bestuur vele malen groter zijn dan de investering. Alleen al de jaarlijks geüpdatete high-res beelden en bomeninventaris van alle bomen op uw grondgebied zijn van grote waarde.  

Onze technische GEO-specialist en zijn team ondersteunen u mee om alle facetten van MyCSN GEO optimaal te kunnen benutten binnen de betrokken diensten. 

  

De beelden en datasets voor u, ook in uw bestaande applicatie 

Op basis van eigen hoogwaardige luchtbeelden (7cm nauwkeurigheid), gecombineerd met 360°-straatbeelden, werd een gedetailleerde puntenwolk gecreëerd die een digitaal 3D-model van de gemeente vormt. Ook simulaties zijn daarin mogelijk.  

Door daarop innovatieve Artificiële Intelligentie (AI) los te laten, worden waardevolle datasets geautomatiseerd zichtbaar; bomeninventaris, 3-30-300, groen/grijs verharde oppervlakte van elk perceel (GRB) en openbaar domein, wegenis opbouw,...  

Dit hele pakket kan eenvoudigweg in uw bestaande Geo-applicatie worden ingeladen, of via de webviewer geraadpleegd. 

Meer weten? 

Contacteer onze productmanager geert.thoelen@s-lim.be   

Bouwplan voor de slimme regio Limburg

slim parkeren dankzij camera's

glasbreukdetectie dankzij slimme camera