MyCSN GEO-data Limburg – digital twin

Een digital twin voor slimme, datagedreven beleidsvoering in Limburg

Samen met partner MyCSN en met de steun van Nuhma ontwikkelden we een geospatiale datahub met unieke datalagen voor de regio Limburg. Dit leidt tot een digitale tweeling, met waardevolle info en oplossingen voor elk lokaal bestuur op verschillende domeinen: klimaat, milieu, duurzaamheid, GIS, beheer en onderhoud openbare ruimte, vergunningen, handhaving

Als een dagelijks te gebruiken innovatief Zwitsers zakmes maakt MyCSN GEO je processen efficiënter en effectiever. Bovendien ligt datagedreven beleidsplanning zo binnen handbereik en wordt rapportering sterk vereenvoudigd.

Bovendien zit het lokaal bestuur zelf mee aan het stuur van de doorontwikkelingen van MyCSN GEO: de periodieke Adviesgroep vanuit de gemeenten geeft richting en bepaalt mee de prioriteiten.

Samen zoeken we dus bijkomende oplossingen, op maat van de behoeften die er spelen in jouw gemeente en de regio.

De beelden en datasets voor jou, ook in je bestaande applicatie

Op basis van eigen hoogwaardige luchtbeelden (7 cm nauwkeurigheid), gecombineerd met 360°-straatbeelden, werd een gedetailleerde puntenwolk gecreëerd die een digitaal 3D-model van de gemeente vormt. Ook simulaties zijn daarin mogelijk.

Door daarop innovatieve Artificiële Intelligentie (AI) los te laten, worden waardevolle datasets geautomatiseerd zichtbaar; bomeninventaris, 3-30-300, groen/grijs verharde oppervlakte van elk perceel (GRB) en openbaar domein, wegenisopbouw … Dit hele pakket kan eenvoudigweg in je bestaande Geo-applicatie worden ingeladen, of via de webviewer geraadpleegd.

Significante besparingen en (efficiëntie)winsten

De berekeningen tonen aan dat de besparingen en efficiëntiewinsten voor elk lokaal bestuur vele malen groter zijn dan de investering. Alleen al de jaarlijks geüpdatete high-res beelden en bomeninventaris van alle bomen op jouw grondgebied zijn van groot belang.

Onze technische GEO-specialist en zijn team ondersteunen je mee om alle facetten van MyCSN GEO optimaal te kunnen benutten binnen de betrokken diensten.

Meer weten?

Contacteer ons via info@s-lim.be

Meer tools & diensten rond milieu & klimaat

Energietransitie: energiecontract incl. data-klantenportaal (aankoopcentrale)

Zelf aan het stuur van de energietransitie zitten? Met een heldere aanpak als toekomstvisie? Als aankoopcentrale kan je als lokaal bestuur of aanverwante organisatie via s-Lim een datagedreven energiecontract voor elektriciteit en/of aardgas aangaan met Elindus en Aspiravi Energy. Laat je investeringen in de energietransitie renderen, en vermijd negatieve injectietarieven.

Ontdek meer

Sluikstort beleidsdashboard

Actief inzetten op het tegengaan van sluikstorten en zwerfvuil? Meten is weten! Verhelder de problematiek voor je beleidsteam dankzij de verwerkte data in het sluikstortdashboard, dat in samenwerking met Limburg.net aan de lokale besturen in Limburg wordt aangeboden.

Ontdek meer

Cases uitgelicht

Alle cases

Kijkje op het Verkeersveiligheidsdashboard

Een essentiële tool voor mobiliteitsanalyses en beleidsbeslissingen

Mobiliteitsdeskundigen en beleidsmakers kunnen nu hun beslissingen sterker onderbouwen dankzij het Verkeersveiligheidsdashboard van s-Lim. Met gedetailleerde data over ongevallen en verkeersveiligheid worden analyses eenvoudiger en efficiënter, wat bijdraagt aan beter onderbouwde beleidskeuzes.

Ontdek de volledige case

Pelt schakelt een versnelling hoger tegen overlast

Verplaatsbare camera’s voor flexibele en gerichte aanpak van overlast

Met de inzet van verplaatsbare camera’s verhoogt de gemeente Pelt de effectiviteit van haar aanpak tegen overlast. Flexibiliteit in locatiekeuze en samenwerking met s-Lim zorgen voor een snelle en efficiënte afhandeling van meldingen en boetes.

Ontdek de volledige case

Lummen bekampt sluikstorten

Innovatief dashboard biedt dagelijks inzicht in sluikstortproblematiek

Lummen zet in op actieve burgerbetrokkenheid en slimme technologie om sluikstorten effectief te bestrijden. Dankzij het sluikstortdashboard krijgen lokale besturen inzicht in meldingen en opruimacties, wat bijdraagt aan een schonere en aangenamere leefomgeving.

Ontdek de volledige case
Contacteer ons